ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ
Σύνδεσμοι


1151 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
22:41

Δυστυχως σημερα η αυξηση του ογκου στην μετοχη δεν λειτουργησε βασει των προσδοκιων μας για την εξελιξη της ανοδικης κινησης κατι που ζητουσαμε αμεσα ως βασικη μας προυποθεση στο χθεσινο μας σχολιο.
Τελικα δεν καταφερε να ξεπερασει την πρασινη πτωτικη γραμμη τασης. Ανοιξε παλι με πτωτικο χασμα διεσπασε τον κμο μας και το ανοδικο καναλι ταυτοχρονα παιρνοντας την κατιουσα, αφηνοντας πισω και την στηριξη της γραμμης λαιμου στα 4,70 ευρω που τωρα πια θεωρειται αντισταση για την μετοχη σε συνεχιση της ανοδικης αντιδρασης με επομενη το σημερινο χασμα στα 4,78 ευρω. Λιγο πιο πανω περνα και ο κμο μας που αρχισε να παιρνει πτωτικη κλιση.

 Διαβαστε περισσοτερα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
606 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011
23:40

Η διαμόρφωση των σεναρίων, απαιτεί λεπτομερή και συστηματική σκέψη και εργασία ειδικών για αρκετό χρόνο. Συνεπώς, τα όσα ακολουθούν αποτελούν άποψη. Οι θεμελιώδεις παραδοχές που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για να φανταστούμε το πώς θα είναι η χώρα μας σε δέκα χρόνια από σήμερα είναι οι εξής:

• H παγκοσμιοποίηση και οι κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος θα συνεχιστούν λόγω της ανακατανομής του πλούτου, της παραγωγής, της κατανάλωσης, των κλιματικών αλλαγών και προσφύγων. Συνεπώς, θ’ αυξηθούν οι αντιθέσεις, η αβεβαιότητα και η πολυπλοκότητα. Οι χώρες BRIC, και πιθανόν και άλλες, θα αυξήσουν σημαντικά την οικονομική και πολιτική τους επιρροή.
• Η Ευρώπη συνεχίζει αργά αλλά σταθερά την ολοκλήρωσή της προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της.
• Οι Αραβικές χώρες θα δυτικοποιηθούν με πιο γρήγορους ρυθμούς.
• Ο πληθυσμός της Ελλάδας και της Ευρώπης θα συνεχίσει να γερνά.
• Οι πολίτες θα ασκήσουν πίεση για τη βελτίωση της δημοκρατίας, χωρίς όμως να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές.

  Με βάση τις παραπάνω παραδοχές, τα δύο σενάρια που θα μπορούσα να φαντασθώ για τη χώρα μας σε δέκα χρόνια συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος. Το πρώτο βασίζεται στην παραδοχή ότι δεν θα έχουν ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας. Ενώ θα έχουμε πολιτικές διεργασίες, δηλαδή, νέα κόμματα, διακομματικές κυβερνήσεις, νέα πρόσωπα, δεν θα αλλάξει ριζικά ο πολιτικός πολιτισμός, οι πολιτικές λογικές και πρακτικές. Οι αλλαγές θα είναι του τύπου: «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε σε δέκα χρόνια θα είμαστε μια τριτοκοσμική επαρχία, μάλλον εντός ευρωζώνης. Η οικονομία θα περιοριστεί σε υπηρεσίες και προϊόντα χαμηλού κόστους, (τουρισμός, γεωργία), οι κερδοφόροι τομείς και ο ορυκτός πλούτος θα περάσουν αποκλειστικά στις μεγάλες πολυεθνικές. Η εθνική ταυτότητα (ακόμη και η Ελληνική γλώσσα) θα αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό και η εξάρτηση από τα διεθνή κεφάλαια και τις άλλες χώρες θα είναι σχεδόν πλήρης. Η φτώχια θα διπλασιαστεί και η μεσαία τάξη θα περιοριστεί στο ελάχιστον.

Ένα αισιόδοξο σενάριο θα υπάρξει μόνο με την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος με την ανάδειξη μιας νέες υγιούς και δυναμικής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ. Σ΄ αυτή την περίπτωση, μπορεί να επιτευχθεί ο ολικός επαναπροσδιορισμός της χώρας μέσα από ριζικές και ταυτόχρονες αλλαγές στο κράτος, στους θεσμούς, στην παιδεία, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην κουλτούρα και στον πολιτισμό. Αν αυτό συμβεί, τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις απειλές και θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του παγκόσμιου περιβάλλοντος, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και τους σημαντικούς πόρους της. Έτσι, σε δέκα χρόνια θα πρωταγωνιστεί σε πολλούς τομείς, θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα, την εθνική κυριαρχία και την πρόοδο, την κοινωνική συνοχή και ευημερία. Θα είναι μια χώρα πρότυπο της δημοκρατίας, της οικονομίας και του πολιτισμού.

* Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής, συγγραφέας, Δ/ντής Executive MBA & Msc στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

katohika.blogspot.com/2011/06/2021.html

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
618 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011
08:24

Οι ασφυκτικές πιέσεις των αγορών άρχισαν σήμερα ξανά…..Έχουμε τονίσει σε παλαιότερο κείμενο ότι δεν τις ενδιαφέρει η πορεία του Προγράμματος αλλά τα αποτελέσματα αυτού….Σε όσο μεγαλύτερη ύφεση οδηγείται η ελληνική οικονομία τόσο τα spread και τα ασφάλιστρα κινδύνου θα «πετάνε»….

Όσα εχέγγυα και να δώσει η Κυβέρνηση στους «ανεπίσημους» πιστωτές τη γνωστή Τρόικα που απαρτίζεται από κεφάλαια της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. οι πόρτες των Αγορών θα παραμένουν ερμητικά κλειστές….Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση είναι η αγορά χρόνου πριν το αναπόφευκτο-καθώς δε θα μας στηρίζουν αιωνίως- αλλά και πιθανώς η εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ανθρώπων, αφού μόνο έτσι μπορεί  να ερμηνευτεί η πρόθεση της για το γενικότερο ξεπούλημα επί πινακίου φακής της Δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πόρων…
Αυτή η κατάσταση προφανέστατα πλέον οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στο ίδιο σημείο από το οποίο επαγγέλθηκε ο κύριος Παπανδρέου ότι θα μας έσωζε….Η διαφορά είναι ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν και οι συνέπειες θα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες από αυτές που ενδεχομένως θα επωμιζόμασταν αν κάναμε κάτι διαφορετικό….
Πέρυσι γράφαμε ότι η Κυβέρνηση έδρασε ως ένας οδηγός, που όταν η ομάδα του βρέθηκε μπροστά σε ένα βάλτο, υποσχέθηκε ότι αν τον ακολουθήσουμε θα μας έσωζε από το βάλτο….Αφού διάλεξε ένα μονόδρομο λοιπόν αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές, σήμερα μας ξαναέφερε ακριβώς μπροστά στον ίδιο βάλτο…Ο δρόμος της όμως είχε αγκάθια και κοφτερές πέτρες που μας ταλαιπώρησαν και τώρα μας καθιστούν αδύναμους να διαβούμε το βάλτο….
Είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία προφανές ότι η δημιουργία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής είναι απλά η εναλλακτική της αποτυχίας του Μνημονίου…..Μια εναλλακτική που δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας όπως ακριβώς δεν είχε το πρώτο σχέδιο…..Είναι επίσης προφανές ότι εκατό «Ζάππεια» να δημιουργηθούν θα είναι τρύπες στο νερό….Γιατί πραγματεύονται την ίδια πολιτική με διαφορετικούς όρους…..Είναι επίσης προφανές ότι η συναίνεση σε λάθος δρόμους(ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗ.ΣΥ.) αλλά και η στείρα άρνηση της Αριστεράς δε λύνουν το πρόβλημα…..
Το νέο νομοσχέδιο πρέπει να εμποδιστεί πάση δυνάμει…Αυταπόδεικτα εκείνοι που ανέλαβαν τη «τιτάνια» προσπάθεια να κάνουν την ελληνική οικογένεια να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες μιας χρεοκοπίας-κατά τους ισχυρισμούς τους- την οδηγούν σε δυσμενέστερες συνέπειες από την ίδια την χρεοκοπία….
Αυτά που απαιτούνται είναι:
-Καταγγελία της δανειακής Σύμβασης μονομερώς αφού το πρόγραμμα-παρά το ότι τηρήθηκε σε μεγάλο ποσοστό-το ποσοστό των στόχων που πέτυχε ήταν αμελητέο….
-Διαπραγμάτευση του χρέους με όλους τους Πιστωτές σε όλο το εύρος του(τοκοχρεολύσια, χρόνοι αποπληρωμής, επαναγορά ομολόγων)
-Τακτοποίηση του «οίκου» μας ξεκινώντας από τους πραγματικούς ενόχους και όχι «να βρέχει επί δικαίων και αδίκων» με τις δικές μας δυνάμεις και όχι με επιτετραμμένους των δανειστών…. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο που θα τον έχουμε αγοράσει από τη διαπραγμάτευση με τους Πιστωτές…..
-Κάλεσμα όλων των παραγωγικών δυνάμεων να βάλουν πραγματικά πλάτη στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν….
-Επαναπατρισμός κεφαλαίων και εσωτερικός δανεισμός…Έκδοση ομολόγων για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες….Αν το έλλειμμα μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος και με την εξυγίανση αρχίζει να αποκλιμακώνεται υπάρχει μια πιθανότητα να αρχίσει να εξοφλείται και το χρέος….Με τη ταυτόχρονη μείωση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών….

stockanalysisstef.forumgreek.com/t39-topic#147
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
660 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011
12:31

Ο κμο μας συνεχιζει την πλαγια πορεια του.
Η μετοχη αφου βρηκε στηριξη στα επιπεδα που ειχαμε θεσει ταλαντωνεται πανω και κατω του κμο πλησιαζοντας ταυτοχρονα ολο και πιο κοντα στην κατω πλευρα του μαυρου ανοδικου καναλιου μας.
Θεωρητικα ισως να παραμενουμε ακομη στο κυμα 4 με τα χρονικα περιθωρια να στενευουν αναμενοντας την εκδηλωση κινησης ειτε προς την ανω πλευρα του καναλιου ή την διασπαση της κατω πλευρας.
Τα συστηματα μας σε διαγραμμα 30 , 120 λεπτων και ημερησιο παραμενουν με σηματα σορτ ενω στο εβδομαδιαιο ειμαστε ουδετεροι.
Ιδωμεν ... μπορει να υπαρχει και λαθος. 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
955 αναγνώστες
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011
03:55

Σχολιασμος εδω ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΟΡΟΥΜ   

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Αναλυσεις μετοχων και οχι μονο
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις